Jelenleg 1368 darab recept leírását találod meg az oldalon és ez a szám csak növekszik!

Küldd be Te is saját recepted, és legyél népszerű! Kezdd itt

FőoldalHalétel › Ecetes hal

Ecetes hal

Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!

Hozzávalók

  • 2 kg ponty
  • 1 ek liszt
  • 1 db tojás
  • 1 marék zsemlemorzsa
  • 1 ek olaj
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 ek ecet
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor,víz
  • 1 dl szegfűbors
  • 1 csipet babérlevél
  • 1 db

Elkészítési idő

30 perc

Elkészítés módja

A felszeletelt, besózott halat bepanírozzuk és bő olajban kisütjük. Egy nagy jénai tálba a karikára felszeletelt hagymával váltakozva rétegezzük. Jó ecetes-sós-cukros salátalevet készítünk és a szegfűborssal meg a babérlevéllel együtt felforraljuk. A halat ezzel a forró lével leöntjük, és lefedve legalább egy napig érleljük.A forró ecetes lé átjárja a halat, és ha több napig áll, akkor a benne lévő nagyon vékon szálkák "eltűnnek". Friss fehérkenyérrel vagy ecetes burgonyasalátával tálaljuk.

Szakácskönyvek - Polc.hu könyvesbolt

Te hogy készíted el?

Másképp készíted? Hozzáraksz még ezt-azt? Oszd meg mindenkivel, az általad készített változatot! Ha szeretnél, képet is tölthetsz fel arról, hogyan tálalod.

Saját változat beküldése


Ha olyan ételt elkészítését ismered, aminek a receptje nem található meg a ReeptStart.hu oldalon, kérjük küldd el nekünk.

Recept beküldése

Friss hírek

Marcipános-csokis kalács húsvétra

NLCafe.hu - 2014.04.17 17:04:00

Mit főzzek ma vacsira? – kiadós fogások

NLCafe.hu - 2014.04.17 15:04:00

Készíts sós tortát húsvétra!

NLCafe.hu - 2014.04.17 14:04:00