Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók
- 2 kg ponty
- 1 ek liszt
- 1 db tojás
- 1 marék zsemlemorzsa
- 1 ek olaj
- 4 fej vöröshagyma
- 1 ek ecet
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor,víz
- 1 dl szegfűbors
- 1 csipet babérlevél
- 1 db
Elkészítési idő
30 perc
Elkészítés módja
A felszeletelt, besózott halat bepanírozzuk és bő olajban kisütjük. Egy nagy jénai tálba a karikára felszeletelt hagymával váltakozva rétegezzük. Jó ecetes-sós-cukros salátalevet készítünk és a szegfűborssal meg a babérlevéllel együtt felforraljuk. A halat ezzel a forró lével leöntjük, és lefedve legalább egy napig érleljük.A forró ecetes lé átjárja a halat, és ha több napig áll, akkor a benne lévő nagyon vékon szálkák "eltűnnek". Friss fehérkenyérrel vagy ecetes burgonyasalátával tálaljuk.
Szakácskönyvek - Polc.hu könyvesbolt
Te hogy készíted el?
Ha olyan ételt elkészítését ismered, aminek a receptje nem található meg a ReeptStart.hu oldalon, kérjük küldd el nekünk.
Friss hírek
Mindmegette.hu - 2014.04.06 00:04:00
Mindmegette.hu - 2014.04.06 00:04:00
Mindmegette.hu - 2014.04.06 00:04:00
Mindmegette.hu - 2014.04.06 00:04:00